Kuba jeugdtoernooi 2021 3214 Kuba jeugdtoernooi 2021 3559

Jeugd

Bij KUBA richten we ons vooral op onze jeugdspelers. Onze trainers hebben een specifiek trainingsniveausysteem ontwikkeld en bieden volgens dit systeem trainingen op maat aan voor jeugdspelers van alle niveaus en leeftijden. Bij KUBA kun je niet alleen recreatief badminton spelen, maar geven we jou ook de kans om deel te nemen aan verschillende activiteiten en recreatieve toernooien.

Schrijf je in bij KUBA, en ontdek waarom badminton één van de leukste sporten is!

Ik wil me inschrijven

Groeien op niveau

Wist je dat onze Kubaanse trainers een evenwichtig trainingsschema opgesteld hebben, helemaal op maat van elk individueel niveau? Ongeacht de leeftijd kunnen de jeugdspelers starten vanaf level 1 en groeien naar eigen kunnen door tot level 5. Jaarlijks nemen de trainers enkele tests af, waarna het slagen ervan de speler kan verhogen in level. Er zijn 5 levels: wit, geel, blauw, rood en zwart.

 • Wit: Level 1 - Beginner

  Hierbij worden de basisbegrippen aangeleerd, waaronder verschillende grepen, badminton-terminologie, shuttle-behendigheid, backhand service en basisvoetenwerk. Dit vormt de fundering voor hun verdere ontwikkeling.

 • Geel: Level 2 - Nieuweling

  In dit niveau breiden jeugdspelers hun vaardigheden verder uit. Ze oefenen de backhand service met specifieke mikpunten en leren de forehand service. Daarnaast ligt de focus op voetenwerk, netspel en netslagen, terwijl ze ook hun oog-handcoördinatie verder ontwikkelen.

 • Blauw: Level 3 - Gemiddeld

  Op dit niveau leren jeugdspelers geavanceerdere technieken, zoals bovenhandse slagen (drop forehand, backhand en clear forehand). Er wordt veel aandacht besteed aan uitgebreid voetenwerk en het effectief bewegen over het speelveld. Daarnaast leren ze de hoge backhand service en de smash.

 • Rood: Level 4 - Bekwaam

  Op dit niveau werken spelers aan complexe oefeningen van het net tot het achterveld, inclusief geavanceerd voetenwerk. Ze verfijnen hun smash en dropshot (forehand en backhand) en verbeteren hun clear-technieken, met een introductie tot 'overhead' slagen.

 • Zwart: Level 5 - Gevorderd

  In dit gevorderde niveau draait het om samenspel en efficiënt circuleren op het veld. Spelers leren de crossdrop forehand en backhand, de sliced drop en het opvangen van een smash. Er wordt ook gefocust op snelheid- en krachttraining om hun spel verder te verbeteren.

 • Levels jeugd 1 wit Beginner
 • Levels jeugd 2 geel Nieuweling
 • Levels jeugd 3 blauw Gemiddeld
 • Levels jeugd 4 rood Bekwaam
 • Levels jeugd 5 zwart Gevorderd

Speeltijden

Speeltijd
Woensdag 18u30 - 20u00
Zaterdag 09u00 - 11u00

Raadpleeg zeker onze kalender, deze is altijd up-to-date.

Inschrijving

Bij KUBA staat recreatief sporten op de eerste plaats, waarbij plezier en ontspanning voorop staan. Of je nu een beginner bent of al ervaring hebt, bij onze club kun je badminton spelen op jouw niveau, zonder verplichtingen of prestatiedruk.

Onze leden hebben een gedeelde passie voor badminton en we moedigen elkaar aan om ons spel te verbeteren. Kom langs en ervaar zelf de sportieve sfeer van onze club!

Ik wil me inschrijven
80

Compleet seizoen

September 2024 tot en met september 2025.

70

Half seizoen

Januari 2025 tot en met september 2025.

KUBA sponsort jouw toernooideelname

Wist je dat KUBA de deelnamekosten voor je toernooien steeds voor haar rekening neemt? Als wederdienst vragen we je om tijdens het toernooi je nieuwste clubshirt te dragen. Zo hebben we het ook opgenomen in onze huisregels. Op deze manier laten we samen zien dat we trots zijn op onze club en versterken we onze teamgeest.

Duurzaam en stijvol nieuw clubshirt

We zijn verheugd om aan te kondigen dat we in 2024 opnieuw een nieuw clubshirt zullen introduceren. En het beste nieuws? Onze nieuwe clubshirt is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Dit betekent dat elke shirt bijdraagt aan een beter milieu, aangezien elk exemplaar gemiddeld 25 plastic flessen hergebruikt.

Niet alleen ziet het nieuwe design er fantastisch uit, maar het biedt ook een duurzame keuze voor onze leden. We zijn trots op deze stap naar meer milieuvriendelijke oplossingen en hopen dat onze leden met trots en plezier het nieuwe clubshirt zullen dragen.

FZ2743738 2034 ALBERTI 601

Laatste nieuws

 • 01.06.2024

  Nieuwe website gelanceerd

  Vandaag hebben we met trots onze vernieuwde website gelanceerd! Met een frisse nieuwe look en uitgebreidere informatie is de website nu nog gebruiksvriendelijker en boeiender dan ooit tevoren. Een van de opvallende toevoegingen is een actieve...

 • 23.04.2024

  Nieuwe sportvloer op komst

  Goed nieuws! Na lang wachten hebben we eindelijk bevestiging gekregen dat de langverwachte nieuwe sportvloer er uiteindelijk toch komt. De installatie staat gepland tijdens de grote vakantie, gelijktijdig met het Kortrijkse bouwverlof. Hierdoor...

Alle nieuwsberichten
Shuttle
Kuba dankt zijn sponsors Kom meer te weten